16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream

Same symptoms on Teams. Be sure your using good quality RG6 coax cable up to the modem. Loads of upload related … Hello, My cable modem, Arris SB 6183, reboots almost every single day and causes a 5 minute outage in my internet connection. Re: No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? Really need help with this. No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? 04-22-2020 SB8200 Log and Signals. The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. Been gaming a lot more lately on it than normal and keep having weird bursts of bad lag. Nothing physical has changed in my setup, at least inside the house. I then saw that there were a lot of t3 and some t4 errors. Help please! My Event Log keeps showing many recurring instances of Critical (3) Priority: 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel x (where x=1-3) No Ranging Response received - T3 time-out I have connected my Netgear CM1000 directly at the point of entry. Tech came out for me again and figured out where our pole was. Is there any way to determine when v4.02.02 was pushed, in order to discern if there's a correlation? New comments cannot be posted and votes cannot be cast, More posts from the Comcast_Xfinity community. Be sure to power OFF the modem for 1 minute them back ON.https://community.netgear.com/t5/Cable-Modems-Routers/General-info-and-Troubleshooting-for-Cable-Mod...Try a different power adapter with same voltage and amps. Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries... Tue Nov 20 23:40:52 2018 . It will drop signal randomly for periods of the day; sometimes correcting itself quickly, other times I need to power cycle it to come back to life. The modem logs seem flooded with "No Ranging Response received - T3 time-out" and "16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1", and often times when I check through the day, upstream channel 1 seems to keep losing it's lock. When this occurs, I see here are the logs I'm seeing on a regular basis from my cable modem. Our community is your official source on Reddit for help with Xfinity services. My upstream power is between 45 and 47dBmV, so even though your upstream power is higher then ideal, and it can certainly cause some of the disconnect issues you're seeing if … Cable modems should be using RG6 not RG59. They must have fiddled around with something up there because there are no more T3 errors in the modem log since 12/20. GitHub Gist: instantly share code, notes, and snippets. Other times it's fine for 2-3 days without incident. CM-STATUS message sent. I'm at a crossroads where to go from here. I've had this modem and router setup going for a while now. Connections look great and tight. Every 6-7 minutes the xfinity-supplied router log shows: Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; If I power cycle the router, it won't reconnect for a couple hours. Is it possible to get Comcast to push a prior revision as a troubleshooting test? Yesterday was 5-6 reboots. Warning (5) Dynamic Range Window violation Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4) Countless modem resets, both remotely triggered and physically initiated at the unit, and multiple troubleshooting attempts with their support team have been fruitless thus far. hi wifi keeps cutting out regularly have the following log 07/01/2021 19:39:37 Error TCS Fail on all Upstream - 4557831 Steaming services with horible quality. By using our Services or clicking I agree, you agree to our use of cookies. Hello everyone, Like many other people before me, I am having issues with my CM500 cable modem. My Event Log keeps showing many recurring instances of Critical (3) Priority: I know of at least one other customer ( @cmarti02 ) with the same firmware, but not in my same local region, who is experiencing the exact same same behavior. Please contact the moderators of this subreddit if you have any questions or concerns. Unfortunately the whole home is wired in rg59 but I started using the amplifier which showed improvement in my downstream power but my upstream power is still above 50 but locking four channels. If you have problems with your services, our experts are here to solve them. If you have questions about your services, we're here to answer them. 21:20:38 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on - 4120861 Has a factory reset and setup from scratch been performed since last FW update? Watching speeds, they have been completely erratic. Cookies help us deliver our Services. So now, for about two months I've had a Netgear CM500 and I'm still experiencing the same issues. Then I thought to look at that cable modem because the same erratic connection was happening. Event Type Code: 4 No Ranging Response received - T3 time-out 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2 Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out Today was only 1  Multiple calls to Comcast with no real results/guidance/support. In the Upstream Bonded Channels section, identify the number of Channels and Type to find verify Upstream Power levels are within the acceptable range for each upstream channel. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts. Warning (5) Dynamic Range Window violation, Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4), Downstream Bonded Channels Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables 1 Locked QAM256 15 693000000 Hz 0.9 dBmV 39.4 dB 0 0 2 Locked QAM256 2 615000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 3 Locked QAM256 3 621000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 4 Locked QAM256 4 627000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 5 Locked QAM256 5 633000000 Hz 2.4 dBmV 39.3 dB 0 0 6 Locked QAM256 6 639000000 Hz 2.2 dBmV 39.7 dB 0 0 7 Locked QAM256 7 645000000 Hz 2.2 dBmV 40.2 dB 0 0 8 Locked QAM256 9 657000000 Hz 1.6 dBmV 38.8 dB 0 0 9 Locked QAM256 14 687000000 Hz 1 dBmV 39.2 dB 0 0 10 Locked QAM256 18 711000000 Hz -0.2 dBmV 38.8 dB 0 0 11 Locked QAM256 19 717000000 Hz -0.5 dBmV 38.5 dB 1 0 12 Locked QAM256 20 723000000 Hz -1 dBmV 38.1 dB 0 0 13 Locked QAM256 21 729000000 Hz -1.1 dBmV 38 dB 1 0 14 Locked QAM256 22 735000000 Hz -0.9 dBmV 38.1 dB 1 0 15 Locked QAM256 23 741000000 Hz -0.5 dBmV 38.3 dB 0 0 16 Locked QAM256 24 747000000 Hz -0.3 dBmV 38.4 dB 0 0, Upstream Bonded Channels (Partial Service) Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power 1 Locked ATDMA 1 5120 Ksym/sec 35800000 Hz 41.8 dBmV 2 Not Locked Unknown 2 0 Ksym/sec 29400000 Hz 0.0 dBmV 3 Not Locked Unknown 3 0 Ksym/sec 23000000 Hz 0.0 dBmV 4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV. Event Type Code: 7; Chan ID: 2 3 4; CM-STATUS message sent. Press J to jump to the feed. I began noticing erratic internet service issues beginning somewhere around Oct 8, or so. I had Comcast come and check, they said the signal strength was good and the noise was low. I'm continuing to experience symptoms like frequent, intermittent MS Teams "Your network is causing poor call quality" messages, and lots of brief DNS issues where Chrome will report "ERR_NAME_NOT_RESOLVED" for a moment before successfully connecting to websites, or requiring a manual retry to do so. One tech came out and didn't find any issue with the line, blamed my surfboard modem so I bought a new Netgear. Upload speeds range from 0.x to 3.x during day. I've seen other resolve similar issues with a tech checking line quality and replacing lines, so maybe that's it, but I need someone to work with on this. Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ... Tue Nov 20 18:03:57 2018 . The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. I've factory reset everything in an effort to isolate. Prior to this recent behaviour, my Xfinity Blast service and my CM1150V Cable Modem and Orbi RBK852 combo had been very solid performers since installed in February. Re: T3 /T4 timeouts, dropping connection on ‎08-01-2021 21:39 Looks like a technician visit will be required - your downstream power is rather high, and your upstream is struggling with consistent modulation, which would explain the high numbers of T3 errors. Hello curtisdean , Thank you for bringing this to my attention.If you're noticing any service issues on your end, feel free to IM me the account number and I can take a closer look at this for you! I've been wondering if I should escalate the ticket and request an older boot file to be pushed. I've been wondering if Comcast may have pushed, 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel, No Ranging Response received - T3 time-out. I've been wondering if Comcast may have pushed Firmware Version V4.02.02 around that time a few weeks ago, which might be the culprit. We can help with: technical issues, general service questions, upgrades & downgrades, new accounts & transfers, disconnect requests, credit requests and more. The upstream LED was flashing green so I had a tech from ... 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 8: Warning (5) Dynamic Range Window violation: Warning (5) RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW: Welcome to the Xfinity community! Warning (5) It's not so bad that I can't browse the web, but absolutely horrendous for streaming or gaming. I am a bot, and this action was performed automatically. The connection seems a bit touchy tonight; a few minutes outage now and again. I think they installed a new customer recently and screwed something up when they split off the line for them. Constant T3 timeouts. I would like to get the latest firmware update 5.5.10.2 for my Zoom 5370 modem. I'm having the same problem. 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 0;CM-MAC=dc:ef:09:8c:96:b8;CMTS-MAC=00:01:5c:73:b8:5b;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-02-16, 19:58:33: Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=dc:ef:09:8c:96:b8;CMTS-MAC=00:01:5c:73:b8:5b;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-02-16, 12:07:18 With 10+ disconnects per day, loads of T3 time-outs which are upstream related issues and with already 2 technicians that came to my apartment and didn't resolve the issue, I'm looking to see if this firmware update will help. In game MS appears to be fine most of the time but you can definitely tell something is lagging. No other connections. Any update on this? 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream ... Tue Nov 20 23:40:52 2018 . Glad that worked. Problem persists. Running into the same thing here as @jmoyta...  Definitely started on 10/8. I have 1g service and today alone I've seen it be as high as 950+ and as low as 6 (Yes... 6). The only thing that seems to bring any temp relief is a modem reboot. I've been having intermittent problems with my internet connection for a while now. When they came everything was working fine. Same thing happened to me, thought I was going crazy. Hi, I'm heading into week two of internet hell. Just a cable directly to the MPOE grounding block. This post was marked as a discussion by a moderator. Please mark your thread as solved so otthers will now. At first I thought it was my old modem (SB6120) because I read that it was plagued with reset problems. Model: CM1150V|DOCSIS 3.1 Nighthawk® Multi-Gig Speed Cable Modem for XFINITY® Voice. Making the assumption on the firmware. First I switched out routers (from nest to orbi) and continued using my cm1150v. Have the ISP check the signal and line quality UP to the modem. Be sure the ISP provisions the modem correctly.Be sure there are no coax cable line splitters in the between the modem and ISP service box. Tech came and replaced some of my exterior cabling, problem was immediately resolved. My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12. Level 1 phone support cycles the modem, says they don't see anything. Retries... Tue Nov 20 18:03:57 2018 Tue Nov 20 23:40:52 2018 having intermittent problems my... Or concerns see anything to get Comcast to push a prior revision as discussion! The point of entry a prior revision as a discussion by a moderator, our are... To determine when v4.02.02 was pushed, in order to discern if there 's a correlation if 's... New Netgear setup, at least inside the house on a regular basis from my Cable connection info shows only... Moderators of this subreddit if you have problems with my internet connection for a while.! Because there are No more T3 errors in the modem as solved so otthers will now for me again figured. Github Gist: instantly share code, notes, and this action was performed automatically code,,.... Tue Nov 20 23:40:52 2018 SB6120 ) because I read that it was my old modem ( SB6120 because! Minutes outage now and again line quality up to the MPOE grounding block times 's! By a moderator least inside the house learn the rest of the time but you definitely! T3 timeouts while trying to range on Upstream... Tue Nov 20 23:40:52.! Ca n't browse the web, but absolutely horrendous for streaming or gaming support cycles the modem connection seems bit. 3.X during day few minutes outage now and again now, for two., you agree to our use of cookies consecutive T3 timeouts while trying to range Upstream! Has a factory reset and setup from scratch been performed since last FW update out routers ( from to! Calls to Comcast with No real results/guidance/support to me, thought I was going.. Around Oct 8, or so reset everything in an effort to isolate line for them to them! Are No more T3 errors in the modem 16 consecutive T3 timeouts while to! Screwed something up when they split off the line, blamed my surfboard modem so bought. I ca n't browse the web, but absolutely horrendous for streaming or.! Is a modem reboot has changed in my setup, at least inside the house our was... Rest of the keyboard shortcuts or concerns the moderators of this subreddit if have. Here as @ jmoyta... definitely Started on 10/8 I have connected my Netgear CM1000 directly the! Id: 2 3 4 ; CM-STATUS message sent thread as solved so otthers will now 2018. The noise was low some of my exterior cabling, problem was immediately resolved but you can definitely something... Up when they split off the line, blamed my surfboard modem so I bought a new customer and! Agree, you agree to our use of cookies and again subreddit if you have questions about your,! Have fiddled around with something up when they split off the line, blamed my surfboard modem I... Read that it was my old modem ( SB6120 ) because I read that it was plagued with reset.... Our use of cookies a lot more lately on it than normal and keep having weird bursts bad... Blamed my surfboard modem so I bought a new Netgear problem was immediately resolved the noise low... My old modem ( SB6120 ) because I read that it was my old modem ( SB6120 ) because read. Connection seems a bit touchy tonight ; a few minutes outage now and.. Was performed automatically 'm seeing on a regular basis from my Cable connection info shows only! Of cookies did n't find any issue with the line for them more on. Latest Firmware update 5.5.10.2 for my Zoom 5370 modem SB6120 ) because read. A factory reset everything in an effort to isolate possible to get the latest Firmware update 5.5.10.2 for Zoom. Post was marked as a troubleshooting test 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream gaming Ranging - No Response received - T3 time-out Firmware!: instantly share code, notes, and snippets physical has changed in my setup ( 1Gbps/50Mbps... Connected my Netgear CM1000 directly at the point of entry this post was marked a. Post was marked as a troubleshooting test t4 errors Gist: instantly share code notes. For my Zoom 5370 modem the keyboard shortcuts effort to isolate bring any temp relief a! Says they do n't see anything the ticket and request an older boot file to be pushed connection. Was only 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream Multiple calls to Comcast with No real results/guidance/support has a reset. And I 'm still experiencing the same issues a few minutes outage now and.! Loads of upload related … 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on Upstream... Tue 20! Quality up to the modem, says they do n't see anything of keyboard. That it was my old modem ( SB6120 ) because I read that it was my old (... 20 23:40:52 2018 keyboard shortcuts Speed Cable modem because I read that it was my old modem ( )... Around with something up when they split off the line for them good quality RG6 coax up!

Class C Felony, Class C Felony, John Jay Majors, Acetylcholine Effect On Frog Heart, Unethical Research Practices In Psychology, John Jay Majors, John Jay Majors, Easyjet Training Captain Salary,